energetika

Épületenergetikai tanúsítás Győr-Moson-Sopron megyében

FŐOLDAL
ÁRAK
TANÁCSOK
AJÁNLAT KÉRÉS
REFERENCIA
Győr és környékén vállalom

Épületek energetikai tanúsítását.
Épületek energetikai szaktanácsadását
Költséghatékony hőszigetelési javaslatok kidolgozását

Kérdés esetén a lenti elérhetőségeken tudja velem felvenni a kapcsolatot

Kapcsolat:

E-mail:posta@eet.hu
Telefon: +36 30 6175985
Nevem : Varga Zsolt
Épületenergetikai tanúsító

További weboldalaim:
www.eet.hu
www.epuletenergetikaitanusitas.eu


tanusitvany

Energetikai alapfogalmak

Összesített energetikai jellemző

Az épület összesített energetikai jellemzője a ténylegesen elfogyasztott, vagy az épület szokványos, rendeltetésszerű használatához kapcsolódóan a különböző igények kielégítéséhez szükségesnek becsült energia mennyisége, amely tartalmazza az épület primer energiában kifejezett, alapterületre vetített energiafogyasztását (kWh/m2a). Az összesített energetikai jellemző követelményértéke az épület rendeltetésétől, valamint a felület/térfogataránytól függ. Az aktív szoláris rendszerekkel és az épület saját rendszereként üzemeltetett kapcsolt energiatermeléssel nyert energia az összefogyasztásból levonható

Primer energia

Az egyes energiahordozók nem egyformán „értékesek”. Ha például az egységnyi fűtési célú hőenergia fogyasztást összevetjük az egységnyi villamos energiafogyasztással akkor nyilvánvaló, hogy az egységnyi villamos energia az erőművekben kétszer – háromszor annyihőenergia fogyasztásból származik . A szállítás és elosztás veszteségei szintén befolyásolják ezt az arányt . Figyelembe vehető egy adott energiahordozó környezeti hatása is: fatüzelés esetén például a CO2 kibocsátást semlegesíti az a tény, hogy a növény növekedése közben a légkörből széndioxidotvon ki és köt le. A Direktívában megfogalmazott szándék egyértelmű: csökkenteni az épületek energiafogyasztását – hiszen ha kevesebb energiára van szükséga felhasználónál, akkor bármiféle energiahordozóból kevesebbre van szükség, a fennmaradó energiaigény lehető legnagyobb hányadát megújuló energiával fedezni –ennek primer energiatartalma zérus.

Standard fogyasztói szokások

Egyértelmű, hogy a fűtési és a hűtési energiaigény függ a fogyasztói magatartástól, elegendő csak a belső hőmérséklet kívánt értékére, vagy a meleg víz használat szokásaira gondolni. Az energetikai számításoknál nem ezeket a konkrét adatokat vesszük figyelembe, azért számolunk standard fogyasztókkal, hogy az épületek egymással összehasonlíthatók legyenek.

Fajlagos hőveszteségtényező

A fajlagos hőveszteségtényező a transzmissziós hőáramok és a fűtési idény átlagos feltételeimellett kialakuló (passzív) sugárzási hőnyereség hasznosított hányadának algebrai összegeegységnyi belső – külső hőmérsékletkülönbségre és egységnyi fűtött térfogatra vetítve.Ez a tényező az épületre és csak az épületre jellemző adatoktól függ és így az épületrendeltetésétől független.

Hőhidak

Kialakul magas hővezetésű fűtött és fűtetlen terek közt. A fűtési energiánk egy része ezeken a hőhidakon keresztül szökik el, vagyis fűtésszámlánkban többletköltséget okoz. A hőhidak kialakulása több okra is visszavezethető:

Geometriai: Előfordulása akkor valószínű, amikor a hőt felvevő felület kisebb, mint a hőt leadó felület, ezért a falak sarkaira jellemző. Betonfödém megtámasztása Ablakok tokja és a fal csatlakozása Ablakpárkányok Áthidalók

Hőhidak következményei: Megnövelik a fűtési energiát, ezzel egyenes arányban a fűtésszámlát is. Csökkenti a komfortérzetet, mivel a lakásban több hideg pont is kialakul. Mivel a hőhidak hőmérséklete alacsonyabb a környező határoló szerkezetekénél, az átáramló pára itt gyakran lecsapódik, és vizesedést okoz. A vizes szerkezet kedveznek a penészgombák megtelepedésének. is. A hőhidakat sokszor már csak a penészedés után fedezzük fel.A Mérnök Kamarai számom:
08-6685

Az épületek energetikai tanúsítását csak az végezhet aki az Émer. előírásai szerint sikeres vizsgát tesz. Teljesíti az épületenergetikai ismereteket tartalmazó jogosultsági vizsgát. E szabály alól felmentés nem adható. A Magyar Mérnöki Kamara weblapján a névjegyzékben ezt bár ki ellenőrizheti. A következő linken.
http://www.mmk.hu/